← Takaisin blogilistaukseen

Terveisiä isyyslomalta

Jatkanpa kirjoittelua pitkän tauon jälkeen. Tauko tuli osittain omasta epävarmuudesta kirjoittaa, että pitäisi olla lähdetietoonperustuvaa tekstiä. Päätin etten lähde kaikkea perustelemaan lähteillä, vaan enemmän kirjoitan omien kokemusteni ja työstä tulleiden havaintojeni, oppimiseni sekä kehotuntemuksen parantumisen pohjalta. Kaikkea on vaikea perustella lähtein, miksi toimii tai auttaa. Kuitenkin yritän kirjoituksissani kertoa vain oman näkemykseni kautta. Jokaisella alan ammattilaisella ja kolleegalla on oma kädenjälkensä ja tapansa tehdä. Ei ole vain yhtä ainutta oikeaa, kuten ei ole oma tapanikaan. Olen opiskelemalla ja kokeilemalla löytänyt hyvän keinon auttaa teitä erilaisten kipujen hoidossa. Tulevaisuudessa osaan sen tehdä paremmin ja kenties eritavalla kuin tällä hetkellä. Koulutuksen lisäksi käytännön työ ja jokainen asiakaskontakti on oppimiskokemus yhtälailla.

Lapset ja eteenkin vauvat ovat tällä hetkellä vahvassa roolissa omaa kehittymispolkuani. Johtuu pitkälti omien lasteni, eteenkin toisen vasta syntyneen pikkuisen, hoitamisesta. Molemmat syntyivät suunnitellulla sektiolla. Huomaan olevani todella paljon valmiimpi toisen lapseni kohdalla, kun kaikki ei olekkaan enää uutta ja pelottavaa. Varmuus näkyy kaikessa tekemisessä ja tähän on auttanut myös hoitotyö lasten ja vauvojen parissa. Uskon vakaasti, että oman lapsen kanssa saatu varmuus välittyy tuleviin hoitoihini teidän lasten ja vauvojen parissa.

Sektiolla ja normaalisti alatiesynnytyksellä syntyneellä lapsella on eroa. Sitä mitä eroja on, käsittelen tulevaisuudessa lisää. Kuitenkin molemmissa tapauksissa vaikka kaikki menisi oppikirjan mukaan ongelmitta, suosittelen silti lämpimästi pienelle hoitoa sekä myös äidille. Pienelle syntymä on erittäin traumaattinen kokemus ja muutos on todella iso vatsassa oloon verrattuna. Mitä enemmän synnytyksessä tulee ongelmia ja vaikeuksia, sitä suurempi todennäköisyys on, että vauvalle syntyy vahvoja kiputiloja ja/tai isompia ongelmia hermoston toiminnan kanssa eri puolilla kehoa.

Käsittelyllä on lyhyesti tarkoitus niin vauvalle kuin minkä ikäiselle asiakkaalle tahansa löytää syy kivulle(oire) ja korjata se. Korjaamalla syy, eikä vain hoitamalla kipu oiretta, saadaan pysyvämpi tulos hoidolle. Vaikeinta vauvojen hoidossa on oppia lukemaan ja kommunikoimaan pienen kanssa. Tässä olen onnellisessa asemassa, että minulla on nyt kaksi huikeaa opettajaa kotona.